«TEA TIME» WITH ALEXANDRA SHINE

Se spune că “în viață nu contează de câte ori cazi, ci de câte ori te ridici”. Alexandra Shine — a simțit pe pielea sa ce înseamnă să te ridici, atunci când viața te supune unor încercări grele. Soarta a lovit-o atunci când s-a așteptat mai puțin. Alexandra, însă nu s-a lăsat doborâtă și a ales să meargă mai departe cu zâmbetul pe buze. Fosta dansatoare a ansamblului “Teodor balet” și participanta strălucită a show-ului culinar Masterchef Romania — Alexandra Shine —  e cea care a demonstrat încă o dată că “oamenii talentați sunt talentați în toate»! Convingeți-vă și voi din interviul ce urmează!

IMG_1339-1

1)Dacă ar fi să îți faci autoportretul, ce ai spune despre tine? Calități interioare și fizice?
În unele situații acționez ca o persoană foarte matură, iar alteori am impresia că sunt un copil naiv și lipsit de experiență. Uite așa o dublă perspectivă:) Cât despre fizicul meu — îl datorez în totalitate geneticii:) Părinții “m-au înzestrat” cu o pereche de ochi verzi, păr auriu și un zâmbet pe care de cele mai multe ori nu îl pot ascunde:)

2)Îți dorești să schimbi ceva în tine?
Orice om trebuie să lupte cu sine însuși, pentru ca în fiecare zi să fie mai bun decât a fost ieri. Eu personal, sunt conștientă de “laturile” caracterului meu asupra carora trebuie să mai lucrez. Ca și orice persoană am vicii la care ar trebui sa renunț! Sunt femeie și da, nu sunt perfectă!:)

IMG_1335-1

3)Numește-mi trei lucruri pe care nu le știu ceilalți despre tine.
Îmi place să citesc cărți pentru copii. Acest proces îmi aduce o stare de liniște și împăcare.
Poate s-ar părea straniu, dar nu știu nici să schiez, nici să patinez, nici să merg cu bicicleta sau rolele. Nu am găuri în urechi și asta e partea cea mai amuzantă, căci chiar și cei apropiați nu observă acest lucru. De ziua mea, mereu primesc seturi de cercei în calitate de cadou:)

4)Care sunt slăbiciunile tale?
Sunt cam leneșă și dacă îmi permite situația — pot să stau în pat toată ziua:))
Uneori îmi este greu să iau o decizie fermă, deseori sunt nehotârată și la shopping acest lucru se vede cel mai mult:). Se întamplă rar să văd un lucru de care să mă îndrăgostesc «la prima vedere».

5)Numește o calitate, pe care o apreciezi în mod deosebit la oameni și de ce.
Sunt multe calități pe care le apreciez la oameni: simțul umorului, capacitatea de a trece prin diferite greutăți cu zâmbetul pe buze și cu optimism, inteligența și responsabilitatea. Apreciez oamenii pe care “te poți baza”. Cu așa oameni e o plăcere să lucrezi sau să prietenesti, căci știi că aceștia îți vor fi alături “și la bine și la rău”.

IMG_1376-1

6)Prin ce te poate impresiona un bărbat?
Un bărbat mă poate impresiona prin atitudinea old style, care se pare că nu mai e în vogă:)) Este de admirat un bărbat care îți deschide ușa de la mașina, te ajută să-ți scoți paltonul, îți dăruiește flori fără motiv, și manifestă respect față de tine. Apreciez mult aceste detalii, mai ales la prima fază a relației:)

7)Îți mai aduci aminte de prima iubire? Cum a fost? Și ce sfaturi ți-ai da singură ție, dacă ai putea să întorci timpul înapoi?
A fost o experiență de neuitat. Începutul relației a fost frumos și romantic, însă, finalul a fost dezamăgitor. Eram tineri și dansam împreună în cadrul unui ansamblu de dans sportiv. Nu cred că aș fi schimbat ceva din acea experiență, căci până la urmă el a mai avut o relație  concomitentă cu o altă fată, pe care o consideram prietenă. Adevărul l-am aflat așa cum se spune în toate bancurile – cand toți deja știau, iar eu înca nici nu bănuiam…

IMG_1347-1

8)Crezi că toți bărbații trădează sau mai sunt și excepții?
Cred că toți oamenii trădează într-un fel sau altul… Nu aș pune vina numai “pe  umerii” bărbaților. Nu cred în alb sau negru… Nu suntem perfecți și uneori suntem capabili să facem lucruri dureroase. Cred că cel mai important – e să recunosti fața de tine însuți că ai greșit și să încerci să nu mai repeți această greșeală.
Cred în ideea filosofică care spune că nu trebuie să avem așteptări. De la nimeni! Știu că mulți m-ar contrazice, dar nu este inventat de mine. Și dacă e să analizăm mai profund această ipoteză, atunci putem găsi și alte laturi ale sale. Eu personal m-am învățat să nu aștept nimic din partea cuiva, pentru ca mai apoi sa nu mă dezamăgesc.

9)Ce înseamnă să fii înșelată? Și dacă ai putea ierta asta.
Știu ce înseamnă. Și da, pot să iert. Dar asta nu înseamnă neapărat să rămâi cu acea persoană. Poți să ierți și să mergi mai departe pe drumul tau, sau să rămâi cu el. E decizia fiecăruia, care în niciun caz nu trebuie să fie judecată.

IMG_1374-1

10)Ce se schimbă în sufletul și mintea unei femei când o relație se consumă?
Orice relație necesită foarte multe: dragoste, respect, înțelepciune, rădbare și lista poate continua…Există o istorie a voastră și amintiri pe care le-ați trăit împreună…
Și chiar dacă noi doi nu mai mergem împreună, presupun că undeva în interiorul nostru rămâne “o luminiță”, care ne reamintește mereu despre tot ce a fost frumos în acea relație. Și pentru mine asta înseamnă că nu s-a consumat, ci a încetat să fie…

11)Numește trei motive pentru care merită să îți schimbi viața.
Nu sunt sigură că merită să-ți schimbi viața într-un mod radical. Ea e foarte frumoasă și nimeni nu știe când va avea loc acea trecere spre o altă lume. Eu sunt convinsă că trebuie să ne bucurăm de fiecare moment din viață. Iar dacă simțiți că ceva sau cineva vă rănește, faceți voi primul pas și încercați să vă schimbați atitudinea față de acea situație.

12)De câte ori în viață ai început totul de la zero? Nu ți-a fost frică?
Anul 2009 a fost perioada schimbărilor drastice din viața mea. Am fost grav vătămată într-un accident rutier și din cauza traumelor nu mai puteam să mă întorc la activitatea mea de bază — la arta dansului. Am fost foarte deprimată și mi-a fost extrem de greu să trec peste toate. Cea mai mare frică a fost că nu voi mai putea merge ca înainte și că voi șchiopăta. Dar mulțumesc lui Dumnezeu că nu a fost să fie așa!!! Eu m-am conformat situației și am ales să merg mai departe. Am avut noroc să am în preajmă persoanele dragi, care m-au încurajat și m-au susținut și cărora le sunt foarte recunoscătoare. Din orice situație din viață învățăm câte ceva. Eu am învățat și am înțeles atât de multe, ba chiar m-am renăscut! M-am reorientat spre un alt domeniu de activitate, și m-am mutat în alt oraș — în București. Între timp am reușit să fac multe și am scopuri mari pentru viitor:)
Toată experiența aceasta m-a ajutat să nu mai am frică și mi-a dat curaj pentru a începe ceva nou și pentru a mă regăsi. Forța noastră interioară este mult mai mare decât  credem noi. Aveți încredere în voi și nu vă fie frică să faceți primul pas!

IMG_1391-1

13)Ce este pentru tine singurătatea —  ceva de ce vrei să fugi sau o terapie?
Cred că este ceva normal ca fiecare sa aibă nevoie de puțină singurătate. Eu sunt o fire foarte sociabilă și comunicarea cu oamenii din jur reprezintă un element foarte important din viața de zi cu zi. Uneori însă, am nevoie de câteva ore de liniște  și singurătate “pentru a-mi reîncărca bateriile”. După aceasta mă întorc din nou la activitatea mea preferată:)

14) Cum ai ajuns să participi la show-ul culinar Masterchef România? Și cum ai descoperit pasiunea pentru gătit?
Pasiunea pentru culinarie “s-a lipit de mine” începând cu anul 2009 și m-a făcut să răsfoiesc multe cărți, să vizionez nenumărate emisiuni culinare, și să petrec zile și nopți în bucătărie, practicând noi rețete. Am început să mă pregătesc cu mult timp înainte pentru acea perioadă decisivă din viața mea, chiar dacă încă nu știam că voi participa la acest show. De fapt, prietenii mei au fost cei care m-au convins să-mi încerc puterile în cadrul show-ului Masterchef. Am ajuns foarte aproape de finala concursului, iar acest fapt m-a ajutat să am încredere în mine și m-a determinat să merg mai departe pe “calea gătitului”.
După aceasta am început să colaborez cu restaurante din București, unde organizăm seri tematice ca “Seara Rusească” , «Seara Caucaziana” și altele. Deasemenea organizăm masterclass-uri dedicate unui public foarte divers.
Toate acestea — au devenit o parte nouă din viața mea, o parte fără de care nu-mi mai imaginez viața.

15)Unde te vezi în viitor?
Pentru viitorul apropiat planific lansarea unei piese noi la care lucrăm împreună cu compozitorul Dani Alexandrescu și Premium Agency. Abia aștept să văd copt rodul muncii noastre comune.
Cât despre viitorul îndepărtat – mă văd sănătoasă și fericită într-o familie mare cu copii.

16)Unde și cu cine îți place să savurezi o ceașcă de ceai?
Eu sunt un mare fan al ceaiului. Și când vorbeam de doza mea de singurătate pe zi, mă refeream anume la acel moment de “tandem” cu o ceașcă de ceai. Mă trezesc, îmi fac un ceai verde sau alb, și meditez în pat asupra gândurilor și planurilor de viitor. Este un moment foarte important pentru mine, care mă îmi dă viață și mă face să mă simt în siguranță și confort.

IMG_1342-1

17)Și întrebarea noastră obligatorie – rețeta preferată!
Este o întrebare foarte grea:)) Fiind un mare fan al gătitului am mai multe rețete preferate. O sa vă împărtășesc una, pe care la rândul meu am primit-o de la un prieten și un om drag mie – un chef bucătar cu mare experiență — Victor Mitin. Și am avut mare succes cu ea în cadrul show-ului Masterchef:). Este foarte simplă și accesibilă dar în același timp elegantă și rafinată!

“Ficăței de pui cu mere caramelizate”
Ficățeii se spală și se curăță, dacă sunt mari se taie în două, dacă sunt mai mici îi păstrăm întregi. După, îi uscăm puțin folosind șervețele sau hârtie.
Pregătim tigaia, o încălzim și punem ulei. Ficățeii îi învelim în puțină făină cu sare (aici atenție -stratul de făina ar trebui să fie foarte fin). Îi prăjim la tigaie. Se adaugă o lingură de miere și se amestecă (lingura e pentru tigaie mai mare, pentru mai mică — e o linguriță), apoi se adaugă puțin coniac. Se amestecă până se evaporă alcoolul. Ficățeii sunt gata. Merele se caramelizează separat, se folosește soi golden mai acrișor. Se caramelizează clasic — se taie un mar in 8 bucăți se topește unt cu puțin zahăr și caramelizam merele până nu devin rumenite. Același lucru poate fi făcut și la cuptor. Poftă bună!

IMG_1386-1

***
Urmăriți fiecare erou al proiectului nostru, comentând și votând cele mai bune fraze din interviu, iar cel mai activ dintre voi va deveni următorul meu intervievat, și va primi cadouri din partea celui mai dulce brand Morpho Fabulous Desserts&Macarons!!!
***
Location: Morpho Fabulous Desserts&Macarons Bucuresti, str. Docentilor, Sector 1.

Sponsorul general al proiectului: Morpho Fabulous Dessert&Macarons.
http://www.morphofabulousdesserts.md/

 

HOME