Rome is always a good idea

Cine a privit măcar o data comedia romantică ”Vacanță la Roma” cu Audrey Hepburn și Gregory Peck nu avea cum să nu se îndrăgostească de Roma. Chiar dacă Roma nu e în continua schimbare, orașul întotdeauna are puterea să te surprindă.

__________ (6)

Roma este un adevărat muzeu în aer liber și cel mai bine e să o iai la picior, iar eu mai jos vă voi recomanda top 5 preferințe ale mele:

Galleria Borghese
Într-o vilă magnifică din secolul 17, veți avea posibilitatea să vedeți colecțiile Galeriei, care sunt o adevărată incursiune în estetica italiană. Plimbându-te prin cele 20 camere ale Galeriei, vei trece prin antichitate, Renaștere și începuturile artei baroc.
Vizitele în Galerie se fac prin rezervare. Pentru o vizită trebuie să scoți din buzunar 13 euro, în schimb vei putea admira din orice unghi, în intimitate, sculpturile lui Bernini.
sala-paolina

Ponte Sisto Stroll
Cea mai superbă plimbare care o poți avea în Roma începe de la Piazza Navona, o piață plină de viață. Apoi o iei încetișor prin Campo dei Fiori și te poți opri la o cafea în Caffe de la Pace. Chiar dacă aici un cappuccino te va costa 4 euro (pe când în alte părți e 1 euro), în schimb vei avea posibilitatea să stai la discuții cu faimoși artiști italieni care sunt vizitatori fideli ai acestui local.
Mai departe o iei spre Piazza Farnese, care are niște fântîni arteziene superbe și un Palat din Epoca Renaissance.
Mica plimbare durează în jur de 2 ore și se finalizează la Podul Sisto – de aici se deschide o priveliște minunată a Romei cu dealul Gianicolo și Basilica Sf. Petru. Romantismul e romantic în Roma!
1326-1326_Rome-VIP-Vatican-Tour-MAIN

Gianicolo
Roma e cunoscută ca și orașul celor 7 coline. De fapt Roma are mai multe dealuri. Dar cea mai spectaculoasă vedere o poți avea de pe dealul Gianicolo. Panorama din vârf, îți taie respirația. Iar la ora 12 exact, vei auzi o împușcătură de tun! Viva Italia!
gianicolo

Gelato
Cea mai bună înghețată din oraș este la faimosul Giolitti, deschis din anul 1900. Se află între Parlament și Pantheon. Porțiile de înghețată sunt mari și au peste 70 de gusturi! Încearcați neapărat bacio, pistachio și nocciola, pentru un gust cremos de nuci cu ciocolată.
__________ (5)

Fontana di Trevi
Țineți minte filmul lui Federico Fellini ”La dolce vita”, unde Anita Ekberg, îmbrăcată în rochie, înfrunta apa unui havuz? Ei, iată aici a fost filmat, la Fontana di Trevi. În afară de faptul că este un obiect de artă superb, această fântănă a bogăției îndeplinește dorinți. Dacă vreți să vă mai întoarceți la Roma, trebuie neapărat să aruncați o monedă în havuz. Apropo, în fiecare zi, turișitii plini de speranță aruncă zilnic în fântână aproximativ 3.000 euro.
italia-roma-16172

Indiferent ce veți vizita la Roma, faceți ca fiecare oră acolo să aibă sens. Lăsați-vă cuprinși de grandoarea locului și lăsați frumusețea Romei să vă intre în sânge. Keep your eyes wide open!

HOME