Paris, je t’aime!

Parisul este un vis! Tour Eiffel, Champs-Elysees, Arc de Triomphe, Place de la Concorde, Moulin Rouge, Louvre, Versaille, cu minunatele sale gradini, Notre-Dame, Sacre Cœur, Versaille, toate aceste locuri sunt pline de eleganta, frumusete si lux. Orasul luminilor este Mecca gastronomiei, modei, arhitecturii si a iubirii.

__________ (2)

Tour Eiffel

Este simbolul Frantei, este punctul de atractie al Parisului. Sa mergi in Paris si sa nu vizitezi Turnul Eiffel este pur si simplu un lucru de neconceput.

Daca vreti sa evitati cozile interminabile de la intrare, cel mai bine ar fi sa cumparati biletul online. Costa 15 euro sa ajungeti pana in varful turnului cu ascensorul. Tot aici, in varf se afla restaurantul Jules Verne, care ofera o imagine extraordinara a orasului, in timp ce va savurati mancarea. O cafea la restaurantul din varful Turnului Eiffel poate costa cat o cina la un restaurant de lux, insa… e minunat!

La orele 22.00 se aprind mii de luminiti pe turn, este un spectacol de neuitat, cu emotii de nedescris, asteptat de mii de turisti.

__________

Champs-Elysees

La plus belle avenue du monde. Unul din cele mai faimoase bulevarde din lume, cu numeroase cinematografe, teatre, restaurante si magazine luxoase. De altfel, pe Champs-Elysees, chiriile pentru spatiile comerciale ajung la peste 1.5 milioane de euro pentru 100 metri patrati.

Sacre Cœur

Catedrala se afla in cel mai inalt punct din oras. De aici se vede Parisul ca in palma si ai parte de vederi impresionante asupra orasului.

Notre Dame

Intrarea este gratuita, dar trebuie sa stai in coada cateva ore bune pentru a intra si a admira aceasta capodopera. Se zice ca Notre Dame este cea mai intunecata catedrala gotica din lume, foarte putine raze solare strabat inauntru ei.

Daca ai o dorinta arzatoare, trebuie sa mergi in fata Catedralei, acolo se afla o mica rotunda de aur.

Așează-te pe acea placă, cu fața spre Notre Dame și învârtește-te în sensul acelor de ceasornic, șoptind dorința pe care ți-ai pus-o în timp ce te răsucești de trei ori, oprindu-te apoi în același loc din care ai pornit. Dorința ta se va împlini!

Palatul Versaille

Este nebunia regelui Ludovic al XIV-lea. Palatul Versailles este unul dintre cele mai mari castele din intreaga lume. Are peste 2100 de ferestre, 1250 de seminee si 67 de scari interioare, castelul Versailles este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Franta. Nu trebuie sa ratati apartamentul reginei, care are 4 camere si a fost ocupat de fiecare regina, ultima fiind Maria-Antoaneta si apartamentul regelui, care are 7 camere, fiecare camera avand scopul sau: bufet, jocuri, camera de dans, camera de biliard in timpul petrecerilor date de rege.

Louvre

Cel mai mare muzeu din Paris si cel mai cunoscut muzeu din lume. Louvre-ul detine una din cele mai valoroase colectii de arta din lume, peste 30.000 opere. Daca vreti sa admirati zambetul etern al Monalisei, sau pe Venus din Milo fara brate, trebuie sa scoateti din buzunar 16 euro.

Galeriile Lafayette

Christian Lacroix, Jean-Paul Gaultier sau Chanel, sunt expuse la galeriile Lafayette din Paris. Galeriile sunt una dintre atracțiile principale pentru cei ce vizitează Parisul. Chiar dacă nu veti cumpara nimic de acolo, cu siguranță este un loc de văzut, veti fi uimiti de luxul din interior.

Vive la France !

__________ (1)

HOME