FASHIONBOBOR.COM: ALLA VENGHER- SUCCESUL ESTE MULȚUMIREA DE SINE

Este o femeie de afaceri și emană în jurul său multă încredere și ambiție. Știe să combine frumos arta de a fi mamă și să stăpânească cu succes propriile afaceri. Într-o zi de vară, la o cafea, eu am avut o întâlnire caldă cu Alla Vengher,  pentru ca să aflu mai multe secrete din viața ei. Prezența ei poate să inspire pe oricine, iar sfaturile să devină adevarate lecții de viață. Te invit și pe tine să citești un interviu plin de stil, succes și miros de cafea.
6

1. Cum începe o zi din viața Allei Vengher?
O zi din viața mea începe întotdeauna cu apeluri telefonice, ele sunt în loc de deșteptător. După, desigur cât de greu nu mi-ar fi, fac gimnastică cu elemente de pilates . Am descoperit că măcar 15-20 minute de gimnastică dimineața, restabilește tonusul și mă încarcă cu energie pozitivă.

2. Ce înseamnă pentru tine succesul? Te consideri o femeie de succes?
Succesul… probabil succesul este multumirea de sine, daca persoana se simte bine, daca este fericită în viață și la locul de muncă, asta înseamnă succes, în dependență de nivelul acestuia.
Dacă este vorba de succesul în carieră, a etapelor de promovare în funcție, desigur că este foarte important, dar să nu uităm că în primul rând trebuie să avem starea sufletească în echilibru. Când tu te simți bine și ești împăcat cu tine însuți, acesta înseamnă succesul în viață.
Eu, în principiu mă consider o femeie de succes, dar pentru mine autodezvoltarea și aspirația spre mai multe realizari vor rămâne factori importanți spre atingerea unui succes mai mare.

5
3. Care sunt secretele succesului? Ce factori determină succesul unei femei?
Secretul succesului este să muncim și iarăși să muncim!
Un scriitor ințelept a zis că dacă doriți să munciti ca să vă ajungă de trai, o să munciți cam 6-8 ore pe zi, dar dacă vreți să munciți pentru succes și pentru ceea ce vă doriți cu adevărat să obtineți în viață, trebuie sa munciți 24/24.

1

4. Ce calități (trăsături) trebuie să aibă o femeie, pentru a reuși să gesticuleze o afacere?
În primul rând, femeia trebuie să aibă mai puține emoții. Femeia este o ființă foarte ambitioasă, de aceea toata subiectivitatea, emoțiile pe care le ai față de o persoană/situație, ele trebuiesc controlate. Noi suntem cu mult mai emoționale decât bărbații, dar acest factor în business nu este bine venit. Trebuie să ai anumite principii pe care să le respecți.

5. Ești femeie de afaceri, o bloggeriță cunoscută și mama. Cum faci să le reușești pe toate?
Mă strădui să păstrez echilibru, desigur că este greu, și undeva sigur că mi se simte lipsa, chiar și acasă. Dar, eu tot timpul ziceam că trebuie să fim un exemplu pentru copii noștri. Eu îmi doresc ca băieții mei să știe că în viață munca este foarte importantă.
De asemena undeva am citit că un businessman a fost întrebat: ,, Tatăl d-voastră muncea foarte mult, probabil duceați lipsa de atenție?”, la care el a răspuns: ,,Pentru mine era suficient ca seara să văd lumina aprinsă în biroul lui, când eu adormeam.” Deci el a fost așa un exemplu , de om foarte muncitor, că iată datorită lui, fiul său a ajuns să aibă rezultate.
De aceea mă strădui să mențin echilibrul, dar și custodia prea multă asupra copiilor nu întotdeuna este un plus.

8

6. O femeie de succes este o femeie fericită sau o femeie fericită are succes? 
Dacă să ne uitam din punct de vedere analitic și după statistică, sunt foarte multe femei de succes care sunt singure. Pentru că aici sunt plusuri și minusuri, ceva ți se dă, ceva ți se ia. Dar în cazul meu, eu nu mă simt singură .
Nu trebuie să crezi că dacă ești o femeie de succes, ai parte neaparat și de singuratate, ceva merge ceva nu, trebuie să percepem asta ca un echilibru care exista la toți. Toate acestea trebuie să le luăm ca atare, pentru că mai bine să fie acest echilibru decât să fie ceva critic care să influențeze la careva decizii, sau chiar la starea de sănătate. Deci, singuratatea sau lipsa unui soț sau partener, cred că nu cel mai greu și important lucru.

7. Cum crezi, care este cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei?
Cât de straniu nu ți s-ar parea, mie îmi pare că cea mai frumoasă perioadă este aproape de 40 de ani și după 40. Pentru că până la 30, femeia se formează ca personalitate, dupa 30 deja femeile devin mai interesante pe plan de comunicare, a realizărilor sale și pe plan personal. La 40, femeile sunt deja formate, ele devin mult mai înțelegătoare cu partenerul, copii, părinții, prietenii. Devin mai loiale în legatură cu anumite situații, mai cinstite, mai adevărate. La o vârsta mai fragedă lucrează hormonii, ambițiile, care sunt foarte greu de controlat.

9

8. Ce reprezintă pentru tine fashion industria?
Pentru mine fashion industria este mai mult ca un hobby și ca o sărbătoare pentru viața noastră cotidiană. Pentru că reprezentanții ei, ne aduc sărbatoare prin noile idei, creativitate. Acestă sărbătoare, o lăsăm să facă parte din viața noastră, o folosim, și ea desigur că ne coloreaza viața.

9. Esti pasionată de modă! De unde vine acest talent de a te îmbrăca cu stil?
Simțul stilului îl au mulți, pur și simplu trebuie dezvoltat. Trebuie să citim mai des reviste, sa atragem atenție la deltalii, cu ce combinăm o anumită pereche de pantofi, cum combinam culorile. De exemplu, dacă alegem pantofii de culoare roșie, nu mai putem îmbraca și altă piesă de aceeași culoare. Deci atragem atenție la detalii, și cu timpul simțul gustului se poate dezvolta, pentru că toți în școală ne îmbrăcam ca niște adolescenți, îmi amintesc și eu cum mă îmbrăcam, încercam să mai adaog desigur și ceva elemente fashion, dar iarăși stilul se prelucrează odată cu timpul, cu studierea lui și a fashion industriei.

10. Care este stilul care te reprezintă cel mai mult?
Mie îmi place cel mai mult stilul casual glam.

11. Stilul de viață îl influențează pe cel vestimentar?
Desigur că influențează, pentru că dacă tu ești lucrător de oficiu, îti place sau nu, trebuie să respecți acest stil, sa fii îmbrăcat adecvat, la patru ace. Există weekend-urile când poți să te îmbraci mai casual. Trebuie desigur să mai schimbăm stilul, indiferent de locul de muncă pe care îl avem, dar oricum este important să-ți menții stilul în dependență de locul de muncă, de societatea care ne înconjoară. De exemplu, dacă locuiești într-un sat din Elveția unde e liniște , decolteul nu îl vei îmbrăca, pentru că nu face parte din acel stil de viață.

12. Care este piesa ta preferată din acest sezon?
În acestă vară, toți au înnebunit după flash tattoo. Îmi plac foarte tare, este ceva strălucitor, care se potrivesc tuturor  și foarte bine arată pe corp. Acest detaliu este în top pentru acest sezon.

13. Care femei celebre te inspiră?
Îmi place foarte mult Monica Beluci. Ea este exemplul adevăratei frumuseți feminine, pentru că e important să poți să îți păstrezi frumusețea în timp.

14. Care este principiul de viață al Allei Vengher?
Principiul permanent este să nu te dai bătut și să mergi înainte, orice s-ar întâmpla, și cât de greu ți-ar fi. Acesta este principiul constant pe care nu am să-l schimb niciodată.
Dar acum recent, mă gândeam că este important în viața noastră să știm că cineva ne simte lipsa . Să nu trecem pur și simplu prin această viață doar prin petreceri, dar să fim utili și cineva să ne ducă lipsa în familie, la locul de muncă chiar și în societate. Este foarte important în ziua de azi să ai puterea sa rămâi tu însuți, pentru că nu oricine are acest curaj.

10

15.Ce sfat ai da femeilor care vor să fie independente?
În primul rând, femeia numaidecât trebuie să fie independentă. Dacă să facem o mică comparație cum sunt educate fetele în Europa și cum sunt educate la noi, îmi pare că este o diferență enormă.
Nuștiu dacă vine asta din familie sau din societate, dar la noi fetele sunt învățate să creasca și să se mărite cu succes, să găsească un soț bun, aceasta nu este corect. În trecut femeile la fel aveau ca scop măritișul, dar înainte de toate ele erau foarte bine educate, învățate, erau manierate, știau să găteasca bine, cântau la pian.
În Europa ele sunt învățate să aibă studii, să obțină un job prestigious, să devină independente. De aceea când ne uităm la femeile europene, sunt foarte independente având în atitudine o alură de mândrie. Ele trec cu capul sus prin viață, încrezătoare în forțele proprii.
De aceea eu sunt pentru independență și sfătuiesc ca femeile să tindă spre aceasta, cu puterile proprii, cu educația proprie și atunci viața va avea un comportament respectuos față de femeie și față de tot ce o înconjoară.

Jurnalist: Lucia Tuqila
Fotograf: Vadim Putregai
Local:   MORPHO-Fabulosu Desserts Macarons
                                                                                                                             Sursa: fashionbobor.com

 

 

 

 

HOME